Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Trink kzl
Fischbach (2015-08-30)
Nyrvgi osztrk kirndulssorozat II: Fischbach
Mostanban
Szent Lrinc-flsziget (2023. mjus 7.)
Madeira II - Vereda da Ponta de Sao Laurenco
Fel a Csvnyosra (2023. mjus 1.)
jra felmentnk a Csvira, s idn is sikerlt ezt havas krlmnyek kztt megtenni
Levada do Caldeirao Verde (2023. mjus 1.)
Madeira I - Levada do Caldeirão Verde
Bkki Forrsok 15 (2023. prilis 17.)
15 v utn jra a Bkki Forrsok trn
Meteor Maraton (2023. prilis 2.)
szi 40-es tra a Budai-hegysgben
Komlska kirnduls (2023. prilis 2.)
Lassan szoksoss vl szi kirnduls a Zemplnben
rottk kirnduls (2023. prilis 2.)
Inverzis kirnduls a Kszegi-hegysgben
Bazaltutca kirnduls (2023. prilis 2.)
Bazaltutca, Zala megye csodja
OKT: Trkmez-Nagymaros (2023. prilis 2.)
Rvid kktrzs a Brzsnyben, egy hinyz szakaszt ptolva
Rockenbauer Pl emlktra (2022. december 10.)
Ezttal a nappali Rockenbauer trn volt blyaszeds

Kanizsa 30

Teljestmnytra
Honlapra kerlt:2021. oktber 24. A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2021. szeptember 25.
Induls: Nagykanizsa, MFG - 07:45
rkezs: Nagykanizsa, MFG - 16:40
Rsztvevk: feherb
Mskor is voltunk mr ezen a trn 2003  2006  2007  2008  2009  2014  2019 
Traparamterek
A tra hossza 30 km
Szintklnbsg 450 m
tvonal Nagykanizsa -> Csnakz-t -> Bagola -> Szigecskei-rt -> Liszi-hegy -> Miklsfai Parkerd ->Romlottvr -> Nagykanizsa
Szintid 8 ora
Helyszn Zalai-dombsg
Idjrs
Tlnyoman derlt.
Mr rgen voltam a 30-as tvon itt, gyhogy ideje volt jra megcsinlni. A szoksos volt a menetrend: kimentem a Cstra a mezny eltt, majd a vgn elindultam, s a vgn haladtam.

Szigecskei-rt
Kt rt pecsteltem, majd 10.30-kor, negyed rval zrs utn elindultam. Annyi vltozott az elz vekhez kpest, hogy nem Bagola faluban, hanem eltte egy pincnl volt a kvetkez pont. Addigra a kt eltvedt trz is megkerlt, akik nem jrtak nlam. Egy plinka utn indultam is tovbb a Szigecskei-rt fel. Ott mr ersen nyrias volt az id. Reggel mg elkelt a hossz nadrg s a pulver, itt mr ezek teljesen feleslegesek voltak. Pulver ugrott is, a hossz nadrg helyett azonban nem volt ms. A rten bevrtam a kt csoportot, akiket lehagytam, mgis sepr vagyok, vagy valami olyasmi.

Lisz eltt a deombtetn
k viszont itt msik irnyba mentek a kzps tvon. n pedig tverekedtem magam a sros-vizes rkokon, ahol szerencsre most voltak normlis hidak, majd nekirugaszkodtam a tra legmeredekebb emelkedjnek. Itt mr szarvasbgst is lehetett hallani, s egy sikl is eltekergett elttem az ton. Ennyi volt a tra faunja, illetve mg Liszn a macskk, s a kertbl kiugat kutyk. Liszban a kocsmnl pihent kt trz, mondtam nekik, hogy a dombtetn a ponton megvrom ket.

jabb emelked el a temethz, illetve tovbb a szlhegyre. Itt egy elgazsban vrt a pontr a kocsijban. Mondtam neki, hogy vannak mg ketten, gyhogy ket megvrom. Elg sokra jttek, mert beugrottak a temetbe vzrt, de nem talltak ott se csapot se kutat. Kb. negyed ra utn indultam tovbb, a pontr meg haza.

Fa
A kt utols trz elg j tempban haladt, le is maradtam tlk. Szinte felh sem volt az gen, s szeptember vgi helyett inkbb augusztus vgi volt nappal az idjrs. Lerve a szlhegyrl, a liszi bektton vrt Kiss Laci, akivel innen mentem tovbb Miklsfig, s sszeszedte az elzleg kirakott segdjelzseket. Ez egy elg unalmas rsze a trnak, legalbb dumlt valaki mellettem, s gyorsabban is haladtunk. Utolrtk a kt utols trzt, s velk egytt rtnk be a parkerd bejratnl lv ellenrz pontra.

Laci elment a pontrkkel, n kajltam. Tl sokat is, radsul a meleg id itatott is rendesen. Eltelve indultam tovbb, de az inkbb bandukols volt. Innen mr csak 7 km a cl, s a miklsfai buszfordulnl mr ltszottak a vros emeletes hzai. J a vgn rkezni a Romlottvrhoz, mert mindig tl van mretezve a kajamennyisg, s lehet pogcszni. Illetve most kmnyes-ss stangli volt.

Amikor rgen az 50 km-es tvon idertem, mr ersen alkonyodott, a vrosban mr gtek a lmpk is. Most ilyen veszly nem fenyegetett, 5 ra eltt bertem a clba.