Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Trink kzl
Sleme
(2014-08-09)
Triglav helyett.
Mostanban
Rpshuta kirnduls
(2024. februr 13.)
szi kirnduls a Dli-Bkkben Rpshuta krnykn
Lillafred kirnduls
(2024. februr 13.)
Krtra Lillafred-Felshmor krnykn barlangokkal, forrsokkal, kiltkkal.
Kasprowy Wierch
(2024. janur 30.)
Nyri tra a Lengyel-Ttrban a Gspr-cscsra
Lorenz-hg
(2024. janur 30.)
tkels a Lorenz-hgn a Magas-Ttra szlovk oldaln
Morskie Oko
(2024. janur 30.)
Krtra a Lengyel-Ttrban az t t-vlgyben s a Morskie Okonl
Hochschwab
(2024. janur 30.)
A Hochschwab hfehr dolomitszikli
Vereda da Ponta de Sao Laurenco
(2023. oktber 5.)
Madeira II - Vereda da Ponta de Sao Laurenco
Levada das 25 Fontes
(2023. oktber 4.)
Madeira IV - Levada das 25 Fontes
Pico Ruivo
(2023. oktber 4.)
Madeira V - A Kris-hegyrl a Kkesre
AK: Krsladny-Dvavnya
(2023. oktber 3.)
Rvid, de annl unalmasabb kktra az Alfldn

Kanizsa 50

Teljestmnytra
A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2008. szeptember 27.
Induls: 7.15. Nagykanizsa
rkezs: 19.00. Nagykanizsa
Rsztvevk: feherb
Mskor is voltunk mr ezen a trn 2003  2006  2007  2009  2014  2019  2021 
Traparamterek
A tra hossza47 km
Szintklnbsg720 m
tvonalNagykanizsa -> Csnakz-t -> Bagola -> Szigecskei-rt -> Lisz -> Zpolca -> Ptr -> Surd -> Mrichelyi halastavak -> Miklsfai Parkerd -> Romlottvr -> Nagykanizsa
Szintid13 ora
HelysznZalai-dombsg
Legmagasabb tengerszint feletti magassg240 mter - Zpolca
Idjrs
Tlnyoman borult, csapadk nem volt. Eurpa idjrsa
Magyarzat a trkphez
Idn csak seprknt vettem rszt ezen a trn, most nem kellett ellenrz ponton pecstelni. Ennek megfelelen a rajt zrsa utn 15 perccel mr el is indultam. Tbb dik is indult a trn, akik felttelezheten nem olyan gyorsak, mint a gyakorlott trzk. De a legutbbi csoport is 45 perccel elttem indult el. gy gondoltam, hogy nem megyek gyorsan, s akkor nem rem utol ket.

Eleinte vrosban, illetve aszfaltton kell menni, ahol sikerlt sutba dobni az elgondolsomat. 6-os tlaggal mentem, fl ra alatt mr kirtem a Cstra is. Innen tovbb szlhegyek kztt, jl jrhat ton kell tovbbmeni, s nem is sikerlt lasstani.

Erdei t
Erdei t sok fvel
Ezen az tvonalon mr nyolcadszor vagyok, nem tudtam, hogy mit fnykpezzek, nem akartam ugyanazokat a dolgokat lefnykpezni, mint eddig mindig. gy dntttem, hogy inkbb az utakat fnykpezem majd, illetve keresek szp gombkat, gyis sok es volt mostanban, biztosan lesz majd pr. Aztn nem sikerlt szp goombkat tallni, sokat sztrugdaltak az ell haladk. Annak ellenre, hogy ess id volt a hten, egyltaln nem volt sros az t az erdben azon a helyeken, ahol amgy sros szokott lenni. St, mg az erdei utak nyomvlyjban sem llt a vz, csak legfeljebb egy-kt helyen. Ennek megfelelen a Szigecskei-rten sem llt a vz gy, mint tavaly, a mocsaras feeling nem volt meg szerencsre. s
Szigecskei rt httrben a jegenyesorral
mivel borult volt az g, harmat sem kpzdtt, gy a cipm is megmeneklt a bezstl. Szerencstlenen elg sok szakads meg repeds van. Kt v alatt rendesen leamortizldott.

Mr a Szigecskei-rt eltt utolrtem kt trzt, akik lassabban haladtak. Knytelen voltam nekem is visszavenni a tempbl. Mgis milyen az, hogy a sepr lehagy valakiket. Az ellenrz ponton tovbb beszlgettem, gy ott ismt elmentek elre. Itt derlt ki, hogy van mg egy fut, aki egy rval utnam indult, de termszetesen utolrt.

Aszfaltt fel a Zpoolcra
Zld jelzs
A kvetkez emlkedn sem siettem, gy ki sem dglttem. Viszont a hvs id ellenre rendesen izzadt a htam a htizsk alatt. Nem volt knyelmes levenni a zskot, mert egybl elkezdtem fzni. Liszrl elkerlt a pont, mert sokat lehetett csalni, s sokan meg is csinltk. Felkerlt a pont a Zpolcra, a mt kanyarjba. A kt trz itt elhzott, de az is lehet, hogy n mentem lassan. De aztn mg egy lassabb csoportot is utolrtem. k inkbb szrakoztak, ltszlag nem vettk komolyan a dolgot. Le is hagytam ket, nemsokra gyis ott volt a ptri ellenrz pont. Nem is kellett sokat vrni rjuk, csak kb. egy szendvicsnyi idt. hes voltam mr, meg is ettem az sszes kajmat, ami ritkn szokott elfordulni velem tra kzben.

t a szntfld szln
Csiga
Innen Surdig tbb-kevsbe az tfs csoporttal mentem. Ha elrementem, akkor megvrtam ket a kanyarokban, de igazbl ennek nem volt sok jelentsge, mert ismertk az tvonalat, s a jelzsek is kvethetek voltak. Egyedl a surdi hegyen lv reg gesztenyefnl szltam nekik, hogy rossz fel mennek. Surd s a Halast kzti szakaszt nem kedvelem. Unalmas, s itt szoktam elfradni. Most annak ellenre sem voltam fradt, hogy jval lassabban mentem, mint mehettem volna. A talpamnak sem volt semmi baja. Mg a Halastnl utolrtem mg egy csoportot.

t a kerts mellett
De innen lnyegben mr Kiss Lacival mentem, tolta mellettem a biciklit, s kzben lebontott pr nyilat, amik a tra irnyt jelltk. J tempban haladtunk, a gyerekek is gyorsak voltak, csak indulskor sntikltak, de amint belejttek a gyaloglsba mr normlis tempban haladtak.

Gyerekgomba
Miklsfn a parkerd eltt megtalltam a Jankkt nev forrst, amit eddig soha sem sikerlt szrevennem. lltlag rgen innen itattk az llatokat, s ahol most ligetes erd van, ott akkor legel volt. Kezdtem megint hes lenni, de csak a Romlottvrnl lv ponton kaptunk kajt. risi sajtos pogcsa volt, s mg rengeteg maradt. Mivel mi voltunk az utolsk, gyakorlatilag annyit ehettnk, amennyit csak akartunk. Az tfs trsasg ekkorra mr nem vihncolt annyira, mint flton, amikor elszr tallkoztam velk. Sntikltak, de derekasan nyomtk. Innen mr csak egy ra, s mr be is rtnk a clba, fl rval a zrs eltt.